Waarom

“If you have built castles in the air, your work need not be lost; that is where they should be. Now put the foundations under them.” 
― Henry David Thoreau, Walden

Tijdens het schrijven van haar scriptie over vervreemding kwam het boek Walden; or, Life in the Woods van Henry David Thoreau op Tim haar pad. Walden vertelt het verhaal over de poging van Thoreau om eenvoudig te leven in een zelfgebouwd huisje in het bos. Een verhaal over hoe de mens vervreemd is van zijn natuur; veel werkt om te voorzien in zijn materiële behoeften. Thoreau brengt de boodschap dat geluk niet ligt in verworven spullen, maar volheid en vrijheid te ervaren is in de natuur en medemens.
Dit boek heeft haar nooit meer los gelaten. Op reis zijn met alleen wat je écht nodig hebt brengt haar rust, het liefst in een klein nest als onderkomen. Zo’n bestaan leek nog ver weg, maar toen ontdekte ze de Tiny House beweging.

Reinier dacht eerst dat hij groter wilde wonen, omdat de hoeveelheid spullen die hij had bleef groeien. Hij begon een opruimproject en met alles wat hij weg deed voelde hij zich vrijer, minder spullen en nog kleiner wonen kon dus ook! Gedurende zijn jeugd heeft hij veel gekampeerd en was toen gelukkig met alleen het noodzakelijke, dit wilde hij ook in de rest van zijn leven ervaren. Tijdens het bouwen van zijn camper was zijn plan om in de camper te gaan wonen, maar toen kwamen de Tiny Houses op zijn pad. Je eigen thuis helemaal zelf van af de grond ontwerpen en opbouwen leek hem fantastisch.


We zijn samen gaan dromen over hoe wij ons leven voor ons zien; wat we belangrijk vinden en hoe we willen omgaan met onze omgeving. We willen niet meer alles als vanzelfsprekend beschouwen, niet meer onbewust zijn van wat we verbruiken, ruimte innemen die we niet nodig hebben. We willen meer zelfvoorzienend zijn, met de seizoenen leven, een minder grote ecologische voetafdruk achterlaten. We worden blij van bouwen en mooie dingen maken. Zelf een Tiny House bouwen is voor ons een logische keuze en een geweldig avontuur! Op zoek naar onze eigen Walden.